dissabte, 21 de novembre del 2009

QUÈ HI HA DINS UN CAMIÓ DE BOMBERS?


Dimarts 17 de novembre a l'escola Joan Veny i Clar de Campos els nins de quart pogueren assistir a les explicacions de'n Pep, un bomber que treballa pel Consell Insular de Mallorca, a Felanitx.
En Pep, explicà als nins i nines les eines que porten dins el camió i perquè serveixen.
Va començar per contar-lis que el foc i el fum fan mal als ulls i als pulmons, per això porten unes proteccions: una màscara que es posa a la cara i una botella d'aire que es col.loca a l'esquena, d'aquesta manera aconsegueixen a l'hora no intoxicar-se i protegir-se la vista. Els va mostrar una vestimenta per poder-se protegir del foc i no fer-se mal.
Tot seguit els va mostrar unes sortides d'aigua per conectar les mànegues, així l'aigua surt amb més força. Quan se'ls acaba l'aigua han de cridar a uns altres bombers i si aquests tarden molt i ténen la mar aprop poden agafar l'aigua de la mar amb una bomba d'aigua.
Al camió hi havia també el que semblaven unes tisores enormes per tallar materials forts, funcionen amb electricitat, igualment porten una motoserra. Damunt el camió
es veia una escala molt llarga, per si el foc es dóna a llocs alts o per salvar animals atrapats.
En darrer lloc, en Pep, traguè del camió un maletí de primers auxilis. Tocà el clàxon i la sirena del camió, els nins i nines es divertiren moltíssim.


GRUP 1 DE CATALÀ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada